23948sdkhjf

Norsk Postnord-order till Pos Track

Positioneringsföretaget Pos Track i Västerås har fått en betydande order från Postnords norska verksamhet. Det femåriga avtalet innebär att 2 000 containrar hos Postnord förses med Pos Tracks positioneringstjänst, vilket förbättrar leveranssäkerheten och optimerar containerhanteringen.
PosTrack är ett svenskt företag som arbetar med positioneringsteknik inom områdena transport och logistik. Företaget erbjuder en positioneringstjänst för strömlösa föremål som exempelvis godsvagnar, containers, uthyrningsmaskiner och trailers. Dessa förses med pTags, spårbar utrustning i litet format med mycket lång batteritid. En webbtjänst visar sedan exakt var enheterna befinner sig i realtid, var de har varit samt nyttjandegraden i till exempel timmar. Tjänsten ger bland annat information om hur och när föremålen rör sig, ankommer till exempelvis en kund samt eventuella avvikelser från resan.
- Postnord har en mycket omfattande containerflotta som rör sig över stora områden vilket tidigare gjorde det komplicerat att ha full kontroll och att utnyttja våra containers optimalt, säger Tom Erik Enger, Ass Direktör Trafik i Postnord Norge. Med PosTracks tjänst kan vi informera våra kunder om exakta avgångar och eventuella förändringar vilket förbättrar vår service. Dessutom har vi radikalt kunnat minska antalet korttidshyrda containers med 24 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078