23948sdkhjf

Bring Posten Norge beställer Iveco Daily med eldrift

Bring Posten Norge beställer nu Iveco Daily med eldrift för varuleveranser till butiker och företag i centrala Oslo.
Det framgår av pressinformation från Bring Posten Norge.
Norska myndigheten Enova har gett bidrag till inköp av de två första Iveco Daily transportbilarna för utvärdering i Norge. Redan vid årsskiftet ska fordonen starta med att leverera varor till butiker och företag i centrala Oslo.
- Elektriska bilar är bättre för stadsluften, och de nya bilarna gör det möjligt med utsläppsfri varuleverans av paket och styckegods till butiker och företag i Oslo centrum, säger Tone Wille, koncernchef i Posten Norge. Vi ska nu testa dessa elfordon som är i ett helt nytt segment och vi är nu stolta över att kunna ta vår miljösatsning ytterligare ett steg framåt.
Bring Posten Norge framhåller att fordonen är nästan tre gånger så dyra som ett motsvarande fordon som drivs med fossilt bränsle, men att man har fått finansiellt stöd av Enova.
- Priset kommer att synka allteftersom volymerna ökar, men det förutsätter att någon drar lasset och visar branschen att detta fungerar, säger Audhild Kvam, marknadsdirektör i Enova. Därför är vi glada över att kunna hjälpa Bring Posten Norge med att gå före. Detta kan bidra till att etablera en marknad i Norge för eldrivna skåpbilar, men också för infasning av elektriska minibussar och taxibilar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078