23948sdkhjf

Jollyroom hyr mer logistikyta av Castellum

E-handelsbolaget Jollyroom med Nordens största utbud av leksaker, baby- och barnartiklar tecknar nytt hyresavtal om ytterligare 9 650 kvadratmeter med befintliga hyresvärden Castellum. Etableringen av nya logistikanläggningen ger Jollyroom en total yta på över 30 000 kvadratmeter.
År 2014 växte Jollyroom ur sina lokaler i Mölndal och flyttlasset gick till Tagenevägen 58 i Hisings kärra, en byggnad på 11 300 kvadratmeter. Sedan hösten 2015 hyr Jollyroom även grannbyggnaden på 9 500 kvadratmeter som ägs av Castellum. Vidare utökar bolaget kapaciteten ytterligare med ett lager från Castellum i samma område som är placerad på Transportgatan 17, endast några minuter från de befintliga byggnaderna.
- Castellum har ett stort antal fastigheter i Göteborgsregionen, säger Ole Sauar, vd i Jollyroom. Eftersom vi växer kraftigt har vi därmed en partner som kan möta våra behov i en löpande expansion. Från start fyller vi det nya lagret med 12 000 nya pallplatser innehållandes julklappar för barn i alla åldrar, som i framtiden kommer att fortsätta fyllas på kontinuerligt med nya produkter. Vi har nu över 700 000 registrerade kunder som beräknas att öka till 1 miljon under 2017. Det innebär att vi måste ha mer varor i lager med rätt pris och kvalitet för att möta kundernas behov.
Stefan Vilhelmsson, uthyrare på Castellum i Göteborg, ser naturligtvis positivt på bolagets relation med Jollyroom.
- Vi är glada över att kunna hjälpa en befintlig hyresgäst att växa inom vårt fastighetsbestånd och på så sätt fördjupa vårt samarbete, säger han. Att Jollyroom nu expanderar hos oss är ett bra exempel på att lagerbehoven ökat för e-handelsbolagen under senare år.
För att kunna möta marknadens efterfrågan pågår förberedelser hos Castellum för att starta flera nya logistikprojekt.
- Det gäller bland annat Hisingen Logistikpark i nära anslutning till Göteborgs Hamn, där vi planerar en storskalig etablering med flera logistikbyggnader på sammanlagt 65 000 kvadratmeter, säger Cecilia Fasth, vd Region Väst i Castellum.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094