23948sdkhjf

Säkerhet i fokus på järnvägskonferens

Är det verkligen sant att människors liv sattes på spel och att en betydande olycka inträffade för att ”man” inte var överens om vem som skulle bekosta en viss investering? Är säkerhetskulturen och samspelet mellan människa och teknik ibland åsidosatt på ett sätt som få av oss ens kunde drömma om? Svaret är tyvärr ja. Alldeles för ofta. Även hos stora aktörer.
Lena Kecklund, vd i MTO Säkerhet är en internationell expert som bland annat medverkat vid utredningen av Costa Concordia-katastrofen. Hon bekräftar det som står i ingressen. Lena är en av flera toppkrafter som medverkar vid konferensen ”Det är väl ingen risk - vi kan väl chansa” måndagen den 24 oktober i Nässjö.
Runt 100 personer kommer till konferensen - många av karaktären ”tungviktare”.
Ämnet är högaktuellt. Så sent som i somras aktualiserades riskerna som vägarbetare är utsatta för då Sonja Forward, forskningsledare vid Statens Väg- och Transportforskningsinstitut intervjuades. Enligt Sonja Forward att det finns mycket övrigt att önska också inom järnvägssektorn.
Konferensen börjar med att deltagarna åker ånglok från Nässjö Resecentrum ut till Nässjö Järnvägsutbildning vid Brinellgymnasiet. Efter kort introduktion förflyttar man sig sedan till Träcentrum. Både bild-, text- och ljudmässigt intressant och med många spännande personer på plats.
Arrangör är Nordic Infracenter, en verksamhet inom Nässjö Näringsliv AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062