23948sdkhjf

Ny transportbilsfabrik skapar 3 000 nya jobb

Transport & Logistik Idag/Transportnet var på plats i Wrzesnia i Polen på måndagen när Volkswagen invigde sin helt nya fabrik för produktion av transportbilsmodellen Crafter. Det handlar om Europas nyaste bilfabrik som har byggts på 23 månader – 7 månader snabbare än planerat.
Fabriken får en årsproduktion på 100 000 fordon.
Invigningen förrättades av en biskop, en minister, en borgmästare, en fackföreningsordförande och flera ledande personer från polskt näringsliv och från Volkswagen-ledningen på fabriken i Wrzesnia, cirka 30 mil från Polens huvudstad Warszawa. Även Leif Östling, ordförande i Svenskt Näringsliv och tidigare mångårig koncernchef i Scania och tidigare ansvarig för Volkswagen-koncernens nyttofordonsdivision, medverkade under invigningen. Det var nämligen Östling som var med och tog beslutet om byggandet av fabriken i Wrzesnia i Polen. Naturligtvis var även Andreas Renschler, nuvarande chef för Volkswagens nyttofordonsverksamhet i VW Nutsfahrzeuge, MAN och Scania, och Dr Eckard Scholz, chef för Volkswagens transportbilsverksamhet, med under invigningen.
Volkswagen-koncernen har investerat motsvarande cirka 8 miljarder kronor (800 miljoner euro) i den nya fabriken. Det är den största enskilda industri-investeringen i Polen under den senaste tioårsperioden.
Fabriken kommer att sysselsätta 3 000 anställda i treskift när produktionen ökar nästa år. Utöver Volkswagen Crafter kommer även MAN:s modell TGE att byggas i fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08