23948sdkhjf

Anders Karlsson ger ut ny kriminalroman om transportbrottslighet

Nu lanserar Transport & Logistik Idag/Transportnets chefredaktör Anders Karlsson sin tredje kriminalroman med titeln Kuppen. Boken är en fristående uppföljare till Karlssons båda tidigare kriminalromaner Hållhake och Onda Tankar som lanserades 2014 och 2015 och som blev populära julgåvor i branschen.
Därmed har Anders Karlsson etablerat sig som författare av romaner om transportrelaterad brottslighet.
Handlingen i den nya boken inleds med att en butiksägare och en lastbilsförare blir brutalt nedslagna i samband med en leverans av cigaretter och tobak till affären. Rånarna länsar snabbt butiken på dyra varor och stjäl lastbilen som är fullastad med tobak och alkohol.
Journalisten och privatspanaren Rickard Ljunggren kopplas snabbt in på denna kupp.
Under spaningsarbetet upptäcker Rickard och hans övriga privatspanare en liga som sysslar med illegal tobaks- och sprithandel, tjuvjakt, försäljning av stulen diesel och bedrägerier med stulna lastbilar. Ligan har koppling till en större företagskoncern som lägger locket på när de konfronteras med dessa oegentligheter.
Rickards spaningsarbete försvåras av att polisen den här gången helt tar avstånd från att samarbeta med honom och hans övriga privatspanare.
Bokens handling är fiktiv – men delar av händelserna skulle kunna ske i verkligheten.
Anders Karlsson fick inspiration till att skriva sin tredje kriminalroman av bokläsare som hörde av sig efter att ha läst Hållhake och Onda Tankar.
- Det är främst personer som har läst Hållhake och Onda Tankar som kontaktat mig och uppmanat mig att fortsätta med att skriva kriminalromaner, säger han. Detta har sporrat mig till att ge ut ytterligare en bok. En del läsare har även tipsat mig om rättsfall från transportbranschen och handeln som har varit god inspiration i mitt bokskrivande.
Den nya boken kostar 150 kronor och kan beställas genom att mejla författaren på anders@transportinfo.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063