23948sdkhjf

DHL Express och Instabox inleder samarbete

DHL Express Sverige inleder samarbete med Instabox, ett Stockholmsbaserat startupbolag som har paketskåp placerade i utvalda butiker hos kedjorna Pressbyrån och 7-Eleven.
Samarbetet innebär att DHL Express, som idag har ett hundratal DHL SwipBox-paketautomater runt om i landet, fortsätter att förstärka sin position på marknaden genom att erbjuda flera leveranslösningar till privatpersoner som beställer varor från utlandet.
Det är den snabbt växande e-handeln som skapar behovet av att ständigt hitta flera innovativa kundvänliga transportlösningar för privatpersoner. Leveranser ökar dramatiskt och många privatpersoner får sina leveranser till hemmet eller till arbetet. Med fler upphämtningsplatser kan de själva välja en leveranslösning som passar dem.
Paketboxarna är ett enkelt, smidigt och effektivt sätt att leverera försändelser från utlandet. Privatpersoner får ett sms från DHL Express där de själva får välja bland olika leveranslösningar. Om de väljer att hämta upp sin försändelse i ett paketskåp får de ett sms när paketet finns tillgängligt för upphämtning tillsammans med en unik pinkod.
- Med en stark växande e-handel i kombination med att dagens konsumenter har en mer ”på språng” livsstil förväntas snabbare leveranser med ett brett utbud av leveransalternativ, säger Ted Söderholm, vd i DHL Express Sverige. Vi ser därför mycket positivt på samarbetet med Instabox som erbjuder paketskåp på centrala lägen i Stockholmsområdet. Allt för att förenkla och erbjuda flexibla inlämnings- och upphämtningslösningar.
Alexis Priftis, vd i Instabox, framhåller att bolagets vision är att kunna erbjuda enkla och smidiga logistiklösningar på den dagliga vägen mellan hemmet och arbetet.
- Vi ser gärna att andra aktörer utnyttjar våra skåp för att utöka sitt serviceerbjudande, säger han. DHL Express är världsledande på sin marknad och har redan ett eget nätverk av liknande skåp. Att de väljer att samarbeta med oss ser vi som en kvalitetsstämpel på vårt arbete.
DHL Express erbjuder internationella expresstransportlösningar för privatpersoner med sina 500 in- och utlämningsställen i kombination med paketautomater som är utspridda på strategiska platser runt om i landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062