23948sdkhjf

Thor Shipping och Team Lines samarbetar inom shortsea

Thor Shipping & Transport och Team Lines inleder ett samarbete för överflyttning av gods från landsväg till sjöfart. Samarbetet är en långsiktig satsning på det som kallas shortsea/kortsjöfart, det vill säga sjötransporter av containrar inom Europa.
Thor Shipping & Transport och Team Lines framhåller att alla som arbetar med transporter tydligt ser hur trängseln på vägarna ökar och att järnvägstrafiken tappar sin tidshållning då det är för mycket trafik på spåren. Samtidigt är det tydligt, att de transportpolitiska målen som både EU och Sveriges Riksdag beslutat om, inte kommer att kunna nås. Utvecklingen går åt fel håll. Miljörörelsen och politiker i hela EU är överens om att godstransporter måste flyttas från land till vattnet, där det finns gott om plats.
Thor Shipping & Transport och Team Lines gör i och med denna satsning sin del i detta viktiga miljöarbete. Team Lines tillför sitt redan uppbyggda linjenät, med 13 rutter och 22 hamnar i Öster- och Nordsjön, medan Thor Shipping med sina nära kundkontakter i Sverige, Storbritannien och Benelux tillför volymer. Tillsammans genererar detta samarbete överflyttningar av gods från lastbilstrafik till sjöfart, något som kommer både gynna miljön och minska trängseln på vägarna.
- Vi är övertygade om att detta nya samarbete kommer ge oss starkare muskler för att arbeta med det vi brinner för, att hjälpa svensk industri att nå sina kunder inom Europa på ett miljö- och kostnadseffektivt sätt, säger Eric Hjalmarsson, vd i Thor Shipping & Transport.
I dag går huvuddelen av allt konsumentgods från Polen, Tyskland och Benelux med lastbil till Sverige. Vägarna i Skåne är överbelastade av utländska lastbilar på sin väg mot Mälardalen. Endast en liten del av transportföretagen utnyttjar de mer miljövänliga transportslagen järnväg och sjöfart.
- Sjöfart är detsamma som koldioxidsnål transport och vi ser dessutom hur svavelutsläppen från sjöfarten har minskat med 90 procent sedan införandet av svaveldirektivet 2015, säger Johan Wallén, vd i Team Lines Sverige. Varje lastbil som vi kan flytta över till sjön är en stor vinst för miljön.
Under ett par månader har Team Lines och Thor Shipping & Transport diskuterat möjligheterna för en gemensam framtidssatsning. Båda parter ser tydliga vinster i det nya samarbetet.
-För mig som nyanställd på Thor Shipping känns det fantastiskt kul att vi redan fått detta på plats, säger Erik Froste, affärsutvecklare i Thor Shipping. Samarbetet med Team Lines bygger på ett ömsesidigt förtroende mellan bolagen och personerna i dem, det ska bli spännande att flytta gods till den miljövänliga sjöfarten.
Det nya samarbetet startar den 1 november i år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063