23948sdkhjf

Transportstölderna halverades tack vare MärkDNA

Förra hösten installerade Postnord DNA-spray i sina distributionsfordon, vilket har gett positiva resultat. I Stockholmsområdet har antalet inbrott halverats under första halvåret i år.
Det framgår av pressinformation från Postnord.
MärkDNA är en modern, osynlig stöldskyddsmärkning som finns i flera varianter. Postnord installerade företaget SmartWaters DNA-spray i sina distributionsfordon förra året. Sprayen utlöses när någon gör inbrott i fordonet och gärningsmannen blir duschad. Sprayen träffar också godset.
Ett knappt år senare har projektet gett tydliga resultat. I Stockholm halverades antalet inbrott i distributionsfordon första halvåret i år jämfört med motsvarande period 2015.
- Hela branschen har haft en ansträngd situation i Stockholmsområdet i några år, säger Alexis Larsson, chef Säkerhet i Postnord Sverige. Som en förebyggande åtgärd installerade vi MärkDNA i våra bilar i slutet av förra året och vi har snabbt sett resultat i form av en halvering av inbrotten i våra distributionsfordon i Stockholm.
När gärningsmannen och godset har träffats av DNA-sprayen så kan de spåras av hundar och sprayen är synlig med UV-ljus. DNA är unikt för fordonet, vilket ger polisen stora utredningstekniska fördelar.
Säkerhet är ett nyckelord i leveranserna för Postnord.
- Postnords främsta mål med säkerhetsarbetet är att skydda våra kunders tillgångar, säger Alexis Larsson. Vår strävan är att vara proaktiva och ligga i framkant. Brottslingarna utvecklar sina metoder och vi måste ligga före dem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062