23948sdkhjf

GDL Transport ny majoritetsägare i Katrineholm Rail Point

GDL Transport Holding förvärvar 32 procent av aktierna i Katrineholm Rail Point, som sköter driften av kombiterminalerna inom Katrineholms Logistikcentrum, av Katrineholms kommun. Därmed kontrollerar GDL Transport Holding 66 procent av aktierna i bolaget.
Katrineholm Rail Point är ett logistiknav för alla slags transportlösningar och erbjuder kostnadseffektiva och miljövänliga logistiklösningar.
- När vi gick in i detta projekt för ett antal år sedan var just detta ett av målen, säger Göran Dahlström (s), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm. Att förädla och utveckla Katrineholms Logistikcentrum till ett attraktivt logistikområde. Idag är vi där, näringslivet har fått upp ögonen för Katrineholm. Det är också extra roligt att lämna över stafettpinnen till Henrik Holm, vd för GDL Transport Holding AB. Han och hans bolag har varit med och följt utvecklingen av Logistikcentrum. Att de går in som huvudägare av Katrineholm Rail Point känns tryggt för framtiden.
Henrik Holm, vd i GDL Transport Holding, framhåller att man ser detta förvärv som en bra möjlighet att utveckla sin logistikverksamhet i Katrineholm, både när det gäller kombiterminalen och logistiken runt kombiterminalen.
- Katrineholms geografiska placering är också helt rätt för att utvecklas som en ledande logistikstad, säger Henrik Holm.
Genom förvärvet äger nu GDL Transport Holding AB 66 procent av bolaget. Resterande 34 procent ägs av m4 gruppen AB.
Avtalets giltighet förutsätter att fullmäktige i Katrineholms kommun genom beslut som vinner laga kraft godkänner avtalet vid mötet den 19 december.
Förvärvet förutsätter också ett godkännande vid Katrineholm Rail Point AB:s extra bolagstämma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078