23948sdkhjf

Kaj Johansson Gruppen och Vännäs Fastigheter bildar gemensamt bolag

Det kommunala fastighetsbolaget Vännäs Fastigheter och entreprenadföretaget Kaj Johansson Gruppen avser att bilda ett gemensamt fastighetsbolag.
Fokus är att utveckla kommersiella fastigheter inom Vännäs kommun. Det gemensamma bolaget kommer till en början att bestå av fyra kommersiella fastigheter om cirka 5 000 kvadratmeter som i dag ägs av Vännäs Fastigheter.
- Vi är oerhört glada att kommunens största privata företag vill hjälpa oss med att erbjuda effektiva lokaler till kommunens näringsliv, säger Per Lundqvist, vd i Vännäs Fastigheter. Vi anser att vi kompletterar varandra väl där vårt fastighetskunnande tillsammans med vår delägares kontaktnät och entreprenörsanda kommer att bidra till synergier. Vår ambition är att utveckla kommersiella lokaler för att ge befintliga och potentiella hyresgäster möjlighet till expansion. Samtidigt hoppas vi på att samarbetet kan resultera i fler nyetableringar inom kommunen.
Per Lundqvist framhåller att man ser affären med tillförsikt då man dels får in en stark aktör till sin lokala fastighetsbransch samt dels friställer likvida medel till nyproduktion.
- För oss känns det både bra och naturligt att få investera i den kommun där vi bor och bedriver vår verksamhet, säger Stefan Johansson, vd i Kaj Johansson Gruppen. Vi har redan tidigare fattat ett strategiskt beslut att investera i fastighetsbestånd varför den här affären faller väl in och fortsätter vara ett komplement till våra övriga affärsområden.
Det underliggande fastighetsvärdet i det gemensamma bolaget bedöms uppgå till cirka 30 miljoner kronor med överlåtelsedag den 1 maj 2017. Kaj Johansson Gruppen AB kommer att vara majoritetsägare (51 procent) och därmed även inneha majoritet i styrelsen. Verkställande direktör för det gemensamma bolaget kommer att vara Vännäs Fastigheters nuvarande verkställande direktör.
Transaktionen är villkorad kommunfullmäktiges godkännande den 5 december 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078