23948sdkhjf

ÅGAB Syd tar över AkkaRecyclings sortering och återvinning

AkkaRecycling och ÅGAB Syd har tecknat ett överlåtelseavtal som innebär att ÅGAB Syd förvärvar sorterings- och återvinningsverksamheten i AkkaRecycling med tillträde den 1 december i år.
Avtalet innebär att ÅGAB övertar hela AkkaRecyclings verksamhet av sortering- och återvinning av industriavfall och byggavfall, inklusive personal och inventarier.
Till en början kommer verksamheten att bedrivas från Dalby men kommer att flyttas till Skabersjö i närheten av Malmö.
- Detta är helt i linje med vårt företags strategi, att vi renodlar till vår kärnverksamhet, att utföra transporttjänster, säger Anders Lindström, vd i AkkaFrakt. Transportörsavtal mellan parterna har tecknats vilket innebär att moderbolaget AkkaFrakt i Skåne kommer att bli huvudtransportör för ÅGAB under minst 5 år.
Detta innebär också att AkkaFRAKT i sin strategiska plan får en starkare etablering i Skåne och då framför allt i Helsingborg- och Kristianstadregionen genom en stark samarbetspartner
i form av ÅGAB.
AkkaRecycling är ett helägt dotterbolag till AkkaFrakt i Skåne med säte och huvudkontor i Malmö.
Akkakoncernen omsätter cirka 850 miljoner kronor per år och har sitt huvudsakliga arbetsområde i södra Sverige.
Koncernen förfogar över cirka 500 fordon.
ÅGAB Syd är verksamt med miljö och återvinning, med inriktning på återvinning av schaktmassor, asfalt, betong, jord, grus samt tillverkning av proffsjord.
Bolaget har sitt säte i Malmö och omsätter cirka 55 miljoner kronor per år.
AkkaFrakt i Skåne äger sedan tidigare 20 procent av aktierna i ÅGAB. Resterande aktieägare i ÅGAB är Sysav (40 procent) och Sydsten (40 procent).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062