23948sdkhjf

Hamnproblematiken i Göteborg debatteras på Detaljhandelns Logistikdag

Efter önskemål från varuägare, transportförmedlare, arbetsgivarorganisationer och andra intressenter kommer hamnproblematiken i APM Terminals i Göteborgs hamn att debatteras på Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm den 30 november.
Strejkerna och störningarna hos APM Terminals i Göteborgs hamn är för närvarande en följetång i Logistiksverige. På Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm, den 30 november diskuterar företrädare för arbetsgivare, transportföretag, varuägare och terminaloperatörer vilka konsekvenser dessa omfattande problem får för svenskt näringsliv i allmänhet och svensk detaljhandel i synnerhet.
En stor del av den svenska detaljhandelsimporten går via Göteborgs Hamn. En störningsfri varuflödeskedja är många gånger en förutsättning för effektiv och fungerande handel. Strejker, övertidsblockad, anställningsstopp och stopp att ta in extra personal är några av de åtgärder som Hamnarbetarförbundet i Göteborg har aviserat. Den kommer att pågå från den 8 november fram till den 31 december.
Sedan flera månader tillbaka är väntetiderna långa för att få hämta eller lämna container med lastbil eller tåg i APM Terminals i Göteborgs hamn. Både import- och exportcontainrar blir kvar i terminalen till följd av dessa problem, vilket skapar problem för alla inblandade parter.
På Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm den 30 november berättar Svante Altås, vd i SCT Transport – en av de större transportförmedlarna av containertransporter i Göteborg och övriga Sverige – och Joakim Ärlund, vd i Sveriges Hamnar, konsekvenserna av dessa problem och störningar. Under denna programpunkt medverkar även varuägare från svensk detaljhandel.
Läs mer och anmäl dig till konferensen här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125