23948sdkhjf

APM Terminals vd ger sin bild av hamnkonflikten

Nu är det klart att Henrik Kristensen, vd i APM Terminals i Göteborg, medverkar i paneldebatten om de fackliga aktionerna i hamnen, på Detaljhandelns Logistikdag på Bonnier Conference Center i centrala Stockholm den 30 november.
Under paneldebatten diskuterar företrädare för arbetsgivare, transportföretag, varuägare och terminaloperatörer vilka konsekvenser dessa omfattande problem får för svenskt näringsliv i allmänhet och svensk detaljhandel i synnerhet.
En stor del av den svenska detaljhandelsimporten går via Göteborgs Hamn. En störningsfri varuflödeskedja är många gånger en förutsättning för effektiv och fungerande handel. Strejker, övertidsblockad, anställningsstopp och stopp att ta in extra personal är några av de åtgärder som Hamnarbetarförbundet i Göteborg har aviserat. Den kommer att pågå från den 8 november fram till den 31 december.
Utöver Henrik Kristensen berättar Svante Altås, vd i SCT Transport – en av de större transportförmedlarna av containertransporter i Göteborg och övriga Sverige – och Joakim Ärlund, vd i Sveriges Hamnar, konsekvenserna av dessa problem och störningar.
Läs mer och anmäl dig till konferensen här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078