23948sdkhjf

Stort intresse för Logistik & Transport

Konferensen Logistik & Transport konstaterar att man i år har bland det tyngsta startfältet någonsin av talare, bland andra deltar Volvo-koncernens vd Martin Lundstedt, Stenas Head of Shipping and Ferries Carl-Johan Hagman samt infrastrukturminister Anna Johansson.
- På mässan medverkar 120 utställare, säger Jan Nilsson, projektledare för Logistik & Transport. Hittills har mer än 2 000 personer förregistrerat sig till Logistik & Transport, vilket är det största förhandsintresset någonsin.
Ett av flera aktuella konferensspår på Logistik & Transport är ”E-handelslogistik ur ett framtidsperspektiv”.
Konferensspåret tar fasta på att trycket på distributionssystemen är på bristningsgränsen.
Pall har blivit kartong som nu blivit styck och den utvecklingen kommer fortsätta. Marknadens krav på effektivitet ökar. Nya innovationer och robotiseringens fortsatta intåg är en del i att framgångsrikt kunna möta dagens och framtidens utmaningar. Den här spännande utvecklingen talas det mer om under detta konferensspår!
Förpackningens roll för logistiklösningen kan knappast överskattas. Hur skulle globala flödeskedjor se ut utan standardiserade lastbärare som lastpallen eller containern? Vad innebar inte TetraPaks innovativa idé för möjligheten att ta tillvara och distribuera mjölk. Innovation är en stark motor för utveckling av branscher, logistikkedjor, produktionssystem och affärskoncept. Man kan dock fundera över vad som är ”hönan och ägget”; är det nya konsumentkrav som driver fram ny teknik eller är det innovativ teknik som möter eller driver fram konsumentbehov? Inom materialhantering kokar utvecklingen ner till de ständiga frågorna om produktivitet, kvalitet och flexibilitet. Hur viktigt är det inte att ligga i framkant inom innovativ logistik för ditt företags konkurrensförmåga? Lite märkligt kan tyckas att de mest innovativa affärsutvecklarna, som man ofta hittar inom e-handeln, har de mest traditionella lösningarna inom materialhantering och lagerlösningar. Och de mest trimmade systemen inom logistik hittar man inte sällan inom traditionella branscher, till exempel dagligvarubranschen (”Fast Moving Consumer Goods”). Desto mer spännande då dessa möter varandra. Hur det än är med detta så har vi mycket att lära av varandra vilket vi vill visa på Logistik & Transports konferensspår e-handel och framtiden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079