23948sdkhjf

Scan Global förvärvar Airlog

Danska Scan Global Logistics förvärvar samtliga aktier i det svenska speditionsbolaget Airlog Group.
Airlog är en fullservicespeditör med kontor i Sverige och Danmark med fokus på små till medelstora företag. Airlog har etablerat en stark ställning inom flyg- och sjöfrakt i Danmark och Sverige tack vare sitt omfattande nätverk av globala partners. År 2015 uppgick Airlogs försäljning til 417 miljoner kronor.
Scan Global Logistics är ett globalt speditionsföretag med en stark närvaro i Norden, Asien och USA. Förvärvet utgör ett strategiskt steg i koncernens ambition att utöka sin närvaro i Norden och i synnerhet i Sverige.
- Med detta förvärv etablerar vi en ännu starkare ställning som ett av de ledande företagen inom nordisk spedition, säger Jesper Nielsen, CEO i Scan Global Logistics. Airlog är en perfekt match med sin kompletterande affärsmodell och sin kundfokuserade strategi. Airlog har visat en imponerande tillväxt inom flygfrakt och sjöfrakt, de har också imponerat med sin satsning inom expressfrakt.
Även Johan Rosenkvist, CEO i Airlog Group ser posiivt på ägarförändringen.
- Jag är mycket glad å Airlogs anställda, kunders och ledningsgruppens vägnar, över att bli en del av Scan Global Logistics, säger han. Vi kommer att fortsätta ge våra kunder utmärkt service men har nu möjlighet att blir ännu starkare tillsammans för en hälsosam tillväxt och för att kunna differentiera oss på framtidens transport- och logistikmarknad.
Slutförandet av transaktionen måste erhålla myndigheternas godkännande i Danmark, och förvärvet förväntas bli klart under det första kvartalet av 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.344