23948sdkhjf

Ntex utrustar 650 trailrar med GPS

Det Göteborgs-baserade logistik- och speditionsbolaget Ntex köper GPS:er till 650 trailrar från PosTrack.
- Det här kommer att vara till stor hjälp för trafikledningen och speditörerna och i slutändan även våra kunder, säger Thomas Ström, VD i Ntex. Med PosTracks tjänst får vi hundraprocentig koll på var våra trailers befinner sig i Europa. Det resulterar i fler resor per trailer och att färre blir ståendeVi blir också effektivare genom att fler inom företaget snabbt får en ögonblicksbild av läget och att mängden telefonsamtal till chaufförerna minskar.
Thomas Ström framhåller att Ntex testade flera olika positioneringstjänster.
- Men valet föll på PosTrack eftersom de bäst uppfyllde våra krav på funktionalitet, gränssnitt, pris och enkelhet, säger han.
PosTracks positioneringstjänst är utformad för strömlösa föremål som godsvagnar, containers, uthyrningsmaskiner och trailers. Dessa förses med pTags, spårbar utrustning i litet format med mycket lång batteritid. En webbtjänst visar sedan nyttjandegraden och exakt var enheterna befinner sig, hur och när de rör sig, beräknad ankomst samt eventuella avvikelser från den planerade färden vilket möjliggör bättre leveransinformation.
- Allt fler företag inom transport och logistik behöver digitala verktyg för kontroll av sina tillgångar och ökad kostnadseffektivitet, säger Håkan Andersson, försäljningsansvarig i PosTrack. Vi välkomnar det nya samarbetet med Ntex och vet att tjänsten kommer att vara ett viktigt verktyg i deras omfattande svenska och internationella verksamhet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093