23948sdkhjf

UPS förvärvar inom sjukvårdslogistik

UPS har ingått ett slutgiltigt avtal för att förvärva Marken, ett ledande transportföretag specialiserat på transporter inom forskning och sjukvård. Förvärvet innebär ytterligare tillväxtmöjligheter för UPS inom detta segment. Förvärvet beräknas vara slutfört den 31 december i år.
Marken har sedan 2009 ägts av riskkapitalbolaget Apax Partners.
Kliniska tester kräver strikt efterlevnad av gällande föreskrifter, skräddarsydda logistiklösningar och en global räckvidd. Marken driver idag ett internationellt nätverk av logistiktjänster för att möta de allt mer komplexa krav som kommer från kunderna inom forskning- och läkemedelsbranschen. Med förvärvet av Marken fortsätter UPS sin satsning med att expandera bolagets portfölj av logistiska lösningar för kunder inom sjukvårdssektorn.
- Logistik inom sjukvårdssektorn är en strategisk viktig marknad för UPS, säger Teresa Finley, UPS Chief Marketing and Business Services Officer. Förvärvet av Marken stärker vår portfölj inom området och visar på vårt engagemang gentemot våra kunder. Planen är att kunna erbjuda nya lösningar till våra kunder och generera fortsatt tillväxt för UPS.
Wes Wheeler, CEO Marken, ser positivt på ägarförändringen.
- Vi är väldigt glada över att ansluta oss till UPS organisation, säger han. UPS räckvidd och kapacitet, speciellt på etablerade marknader, kommer att erbjuda många möjligheter för oss att stärka vårt erbjudande inom logistik till kliniska tester. Med hjälp av UPS kan vi förbättra vår effektivitet medan vi fortsätter att förse våra kunder med högteknologiska och individanpassade lösningar.
Läkemedelsföretag och organisationer inom klinisk forskning anlitar idag Marken för hämtning och transport av prover, forsknings- och sjukvårdsmaterial till 49 000 olika forskningsinstitut och laboratorier världen över. Dessa transporter är tids- och temperaturkänsliga och kräver specifik hantering under frakt för att nå sitt mål på ett säkert sätt. Marken har idag 650 anställda på totalt 45 platser världen över samt 10 depåer märkta GMP (Good Manufacturing Practices).
- UPS har stort fokus på komplexiteten i logistiken av kliniska prover och andra tid- och temperaturskänsliga varor, säger Teresa Finley. Förvärvet av Marken passar bra in i vår långsiktiga tillväxtplan inom pharma-segmentet. Med Markens expertis på området och flexibla nätverk, i kombination med UPS breda och integrerade globala flyg- och vägnätverk, kommer vi förse läkemedel- och forskningsindustrin med ett attraktivt erbjudande av logistiska lösningar.
UPS har ett brett erbjudande av specialiserade tjänster för kunder inom sjukvård, forsknings och läkemedelsbranschen. I juli 2016 meddelade UPS en expansion av den logistiska kapaciteten för kliniska läkemedelsprover. Nätverk och frakttjänster inkluderar säker förvarning och transport – allt från temperaturkontrollerad frakt till kryogeniskt frysta fraktmiljöer med säkerhetssystem och 24 timmars övervakning.
UPS har mer än 100 faciliteter dedikerade till förvaring av diverse sjukvårdsartiklar, strategiskt utplacerade världen över. Kunder som skeppar sina prover med UPS har ett brett utbud av lösningar i tjänster som UPS Temperature True, UPS Proactive Response, UPS WoldShip, UPS Quantum View eller andra tjänster som kräver expertis inom frakt, märkning, övervakning, förvaringsmöjligheter och säkerhetssystem.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078