23948sdkhjf

SOL utökar mellan Göteborg och Zeebrugge

Svenska Orient Linien, SOL, tar över roro-fartyget Ark Forwarder på långtidskontrakt. Övertagandet innebär ökat antal avgångar på rutten mellan Göteborg och Zeebrugge till sju resor per vecka i vardera riktningen.
- Rutten mellan Göteborg och Zeebrugge har visat en väldigt positiv trend de senaste månaderna och vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder fler avgångar på denna sträcka, säger Ragnar Johansson, vd i Svenska Orient Linien.
Ark Forwarder har en kapacitet på cirka 2 700 längdmeter och tar lastbilar, standardcontainrar, containerenheter för Stora Enso (SECU) och annan last. Den nya färjan börjar gå den 24 november i Zeebrugge.
Rutten mellan Göteborg och Zeebrugge blev en del av SOL Continent Lines nätverk november 2014, som en följd av ett samarbete med Stora Enso. För tillfället trafikeras rutten av de två fartygen Schieborg och Slingeborg med en kapacitet på 2 600 längdmeter vardera. Tillsammans med Ark Forwarder kommer fartygen att segla sex gånger i veckan i vardera riktningen. Fartygen krossar sträckan på cirka 34 timmar. Utöver detta kombinerar SOL sin service i Norra Finland med Göteborg och introducerar en sjunde avgång i vardera riktningen. Under sommaren 2016 utökade SOL tidtabellen med en femte avgång på sträckan Göteborg till Zeebrugge som avgår på tisdagskvällar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078