23948sdkhjf

Inga stridsåtgärder när medling pågår

APM Terminals Gothenburg har via Sveriges Hamnar som ombud fått bekräftat att frivillig medling kommer äga rum med Medlingsinstitutet som medlare. Hamnarbetarförbundet avdelning 4 har bekräftat att samtliga stridsåtgärder mot företaget lyfts bort under tiden medling pågår.
Enligt APM Terminals är exakt tidpunkt för medlingen ännu inte fastslagen. Fram till medlingen påbörjas kvarstår nu pågående stridsåtgärder.
- APM Terminals Gothenburg har stort förtroende för Medlingsinstitutet och hoppas på en lösning som på lång sikt skapar förtroende för vår verksamhet, där vi ger mervärde till våra kunder och våra medarbetare ges möjlighet till utveckling, säger Henrik Kristensen, vd i APM Terminals Gothenburg.
Den 24 november blev det klart att Medlingsinstitutet kopplas in i konflikten mellan APM Terminals och Hamn4:an genom så kallad frivillig medling. Sveriges Hamnar kommer agera ombud för APM Terminals under medlingen. Hamn4:an har meddelat att de stridsåtgärder som fortfarande är i kraft mot Sveriges Hamnar och APM Terminals kommer avbrytas under tiden medling pågår.
- Vi har stor tilltro till Medlingsinstitutet och hoppas att vi därigenom kommer nå fram till en hållbar och långsiktigt lösning på situationen, säger Joakim Ärlund, vd i Sveriges Hamnar. Att Hamn4:an har accepterat att avbryta stridsåtgärderna under medlingen ger medlarna förutsättningar att föra en konstruktiv dialog med parterna, säger Joakim Ärlund.
Den 8 november inledde Svenska Hamnarbetarförbundet avdelning 4 övertidsblockad, nyanställningsblockad och inhyrningsblockad (blockaden omfattar inte registrerade blixt helgfria vardagar mellan 07.00 – 16.00) mot APM Terminals och gäller till och med 31 december 2016 kl. 24.00.
Varsel om sympatiåtgärder riktades även mot Sveriges Hamnars medlemmar i samband med strejkvarslet. Blockaden omfattar all hantering av gods som omdirigeras på grund av de rådande konflikterna på APM Terminals i Göteborg och trädde ikraft 15 november. Enligt varslet gäller blockaden till 31 december klockan 24.00.
På Detaljhandelns Logistikdag i Stockholm den 30 november hålls en paneldebatt om hamnkonflikter. I debatten medverkar bland andra Henrik Kristensen, vd i APM Terminals Gothenburg, Svante Altås, vd i SCT Transport och Joakim Ärlund, vd i Sveriges Hamnar.
Det finns fortfarande platser kvar på konferensen. Den officiella anmälningsfunktionen är visserligen stängd, men det går bra att mejla jacob.albertsen@mentoronline.se eller anders.karlsson@mentoronline.se för att anmäla sig till onsdagens konferens.
Läs mer om Detaljhandelns Logistikdag här.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063