23948sdkhjf

DFDS förvärvar Italcargo

DFDS-koncernen fortsätter med sin expansion inom fraktområdet genom att förvärva det svenska speditionsbolaget Italcargo som är verksamt med lastbilstransporter och intermodala frakter mellan Sverige och Italien.
- Förvärvet av Italcargo kommer att komplettera DFDS befintliga järnvägsbaserade aktiviteter, samt dessutom komplettera DFDS landsvägsbaserade hel- och dellaster, säger Niklas Andersson, vice vd i DFDS Logistics, Scandinavia. Förvärvet innebär att DFDS ökar sin närvaro på marknaden för transporter mellan Italien och Sverige, samt innebär att DFDS kan erbjuda sina kunder ett bredare tjänsteutbud.
Italcargo har sitt kontor i Lilla Edet där fem medarbetare är anställda. Verksamheten kommer att fortsätta på samma sätt även efter ägarförändringen.
- Våra nya kollegor är mycket kunniga och mycket respekterade av kunder, och våra befintliga medarbetare i Göteborg känner väl till sina nya kollegor, säger Niklas Andersson.
Italcargo grundades 1998 av Harri Salminen som har ägt bolaget fram till DFDS nu har förvärvat verksamheten. Omsättningen i bolaget uppgick det brutna räkenskapsåret 2015-2016 till 65,1 miljoner kronor med ett resultat efter finansnetto på 3,8 miljoner kronor.
DFDS-koncernen har under den senaste tioårsperioden genomfört ett antal förvärv av speditionsbolag i Sverige och en del andra länder i norra Europa, bland andra Karlshamns Express, trailerverksamheten i Halléns, SpeedCargo och Shetland Transport.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078