23948sdkhjf

DSV får hållbarhetspris av Ivecos ägare

Italienska CNH, ett multinationellt företag och moderbolag till lastbils- och transportbilstillverkaren Iveco, har utsett DSV Road till årets ”Sustainability Logistics Supplier”.
Utmärkelsen tillkännagavs strax före jul 2016 vid en leverantörskonferens i CNH:s regi där en del av konferensen ägnades åt att dela ut utmärkelser till CNH:s bästa leverantörer utifrån ett antal kategorier som är viktiga för CNH.
DSV Road fick priset som årets ”Sustainability Logistics Provider” för sitt arbete med att minska utsläppen av koldioxid i den svenska verksamheten genom att byta ut diesel mot HVO 100 och biobränsle i inrikestrafiken.
- I dagsläget satsar vi främst på ett fossilfritt inrikes styckegodssystem men vi har även en dialog med större kunder som kör kortare slingor från Sverige och vidare ut i Europa, säger Christer Hagsund, CFO i DSV Road Sverige. För dem finns möjligheten att tanka HVO i Sverige för hela rundturen. På det viset kan vi även börja jobba mot fossilfria utrikestransporter.
Magnus Malmqvist, vd i DSV Road i Sverige, framhåller att bolagets aktiva miljöarbete omfattar investeringar i förnybara bränslen för att dels säkerställa att bolaget möter sina kunders efterfrågan på hållbar logistik samtidigt som man bidrar till en bättre mijlö genom att reducera sina koldioxidutsläpp.
- Vi är därför mycket glada över att få detta pris som ett kvitto på vårt miljöarbete i Sverige, säger han. Priset är ett stort erkännande för det miljöarbete som DSV Road genomför i sin inrikestrafik i Sverige.
Projektet förväntas resultera i en minskning av koldioxidutsläpp med 50 procent till slutet av 2016 i DSV Roads inrikes nätverk. Det långsiktiga målet är en reducering med upp till 90 procent när det finns tillgång till HVO 100 i hela landet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377