23948sdkhjf

Lots Group får Södra-uppdrag

Scania-ägda Lots Group får i uppdrag att utföra flödesanalyser av transportflöden från skogen till två utvalda Södra-anläggningar – Södra Wood Långasjö och Södra Cell Mörrum i södra Sverige.
Det framgår av pressinformation från Lots.
Det övergripande syftet med projektet är att synliggöra förbättringspotentialer i hela flödeskedjan, till exempel förhållanden vid mottagande terminal, resursutnyttjande, planeringsstöd och lagernivåer.
- Lots kommer att bli en utmärkt partner för Södra för den här typen av projekt genom deras erfarenhet och kompetens inom logistikflöden och lean-produktion, säger Håkan Larsson, skogsdirektör i Södra.
Lots kommer att utse en grupp av konsulter som kommer att genomföra studien, analysa nuvarande förhållanden och presentera förbättringsmöjligheter, samt leverera en implementeringsplan för relevanta förbättringsåtgärder.
Projektet startar i slutet av februari i år.
- Södra ligger i framkant när det gäller innovation och förträfflighet inom sin bransch, och från Lots är vi stolta över att blivit utvalda av Södra att bistå dem i sitt fortsatta förbättringsarbete, säger Martin Lewerth, CEO i Lots Group.
Lots Group har på senare tid knutit till sig ett antal transport- och logistikuppdrag för ett antal större skogsbolag i olika delar av Sverige, bland andra Södra, Sveaskog och Stora Enso.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109