23948sdkhjf

Polferries väljer Neste för lågsvavligt bränsle

Neste och polska Polferries som bedriver färjetrafik på Östersjön har tecknat ett avtal om leverans av lågsvavligt fartygsbränsle 2017 för rutten Nynäshamn – Gdansk.
Det framgår av pressinformation från Neste.
- Polferries är en viktig ny kund för oss, säger Panu Kopra, affärsområdesdirektör för Nestes affärsområde för detaljförsäljning. Samarbetet möjliggörs av att distributionen av produkten utvidgats till Sverige. Det är positivt att det polska rederibolaget har tagit i bruk vår högklassiga och lågsvavliga produkt.
Nestes lågsvavliga fartygsbränslen är en bra lösning för att sänka svavelutsläppen och beakta de strängare bestämmelserna. Därtill krävs det inte några investeringar eller ändringar ombord på fartygen för att använda dessa bränslen.
- Miljövänlighet och iakttagande av internationella bestämmelser är av största vikt för oss, säger Piotr Redmerski, vd i Polferries. Vi har valt Neste för att bolaget erbjuder högklassiga och lågsvavliga produkter, och vi värdesätter bolagets insatser i produkten, i en säker distribution och hantering av hela värdekedjan.
I enlighet med den nuvarande EU- och internationella lagstiftningen ska fartyg som trafikerar i Östersjön, Nordsjön och Engelska kanalen ha mindre svavelutsläpp. I Nestes sortiment finns två lågsvavliga fartygsbränslen (Neste MDO DMB och Neste RMB), vars svavelhalt understiger 0,1 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109