23948sdkhjf

Transportstyrelsens GD oenig med minister - lämnar sin post

Transportstyrelsens hittillsvarande generaldirektör Maria Ågren och infrastrukturminister Anna Johansson har haft olika syn på hur arbetet ska bedrivas. Av det skälet lämnar Maria Ågren sin post och regeringen söker en ny generaldirektör till myndigheten.
- Regeringen och en tidigare generaldirektören har haft olika syn på hur arbetet ska bedrivas, säger infrastrukturminister Anna Johanssons statssekreterare Mattias Landgren till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Vi har därför gemensamt kommit fram till att den tidigare generaldirektören (Maria Ågren red anm) inte längre ska leda myndigheten.
Av det skälet utsåg regeringen på torsdagen Jonas Bjelfvenstam till vikarierande generaldirektör för Transportstyrelsen. Han tillträder befattningen omedelbart.
Jonas Bjelfvenstam kommer närmast från en tjänst som generaldirektör och chef för Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI).
- Jag är glad över att Jonas Bjelfvenstam har tackat ja till att leda arbetet vid Transportstyrelsen, säger infrastrukturminister Anna Johansson. Med sin långa och gedigna erfarenhet inom transportområdet, inte minst som generaldirektör för VTI, kommer han bidra till Transportstyrelsens fortsatta arbete.
Regeringen inleder nu arbetet med att rekrytera en ordinarie generaldirektör för Transportstyrelsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08