23948sdkhjf

CMP satsar på eldrift i hamn

CMP – Copenhagen Malmö Port – satsar på eldrift, bland annat i bilverksamheten där eldrivna fordon nu används för transporter på terminalområdet. I nästa steg är målet att 50 procent av bilflottan ska vara eldriven år 2020.
Det framgår av pressinformation från CMP.
Under året har bilverksamheten alltså valt att satsa på elbilar. CMP är sedan länge Nordens största bilhamn som hanterar hundratusentals fordon vid bilterminalen i Malmö. Varje dag kör medarbetarna mängder av olika transporter, både inne på terminalområdet och ombord på fartygen som lastar och lossar bilar.
- Genom att satsa på eldrivna personbilar visar vi att CMP vill hitta nya sätt för att minska sin miljöpåverkan, säger Björn Larsson, Terminal Manager, CMP Port & Terminal Operations, Malmö Frihamnen. I takt med att batterikapaciteten blivit bättre på personbilssidan ser vi att dessa fordon kan användas i driften på våra terminaler.
Bilverksamhetens egen bilpark omfattar 15 fordon. Under hösten togs de två första elbilarna i drift och i början av 2017 kommer ytterligare två att vara på plats. I genomsnitt körs dessa bilar 8 – 10 mil per dag. Via satsningen på eldrift kan koldioxidutsläppen därmed minskas. Bilarna laddas på nätterna för att vara körklara till de många dags- och kvällspassen.
- Allt fungerar som vanligt med skillnaden att elbilarna är mycket tystare än våra diesel- och bensindrivna fordon, säger Björn Larsson. På sikt är nu målet att utöka antalet elbilar ännu mer. År 2020 siktar vi på att hälften av våra bruksbilar ska vara eldrivna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094