23948sdkhjf

Svensk miljöpartist till EU:s transportutskott

Jakop Dalunde, europaparlamentariker för miljöpartiet, blir suppleant i Europaparlamentets transportutskott TRAN. Dalunde lämnar därmed sin plats i Europaparlamentets jordbruksutskott.
Det framgår av pressinformation från miljöpartiet.
- Transportfrågor ligger mig nära om hjärtat, säger Jakop Dalunde, som även är medlem i Europaparlamentets industri- och energiutskott. Det viktigaste är att se till att flyget börjar betala för sin klimatpåverkan.
Jakop Dalunder har redan fått sitt första betänkande i transportutskottet och ska ansvara för en europeisk flygstrategi.
- Vi bör också få avsevärt bättre gränsöverskridande tågförbindelser i Europa, säger Jakop Dalunde. Exempelvis bör nattågen få bättre förutsättningar. I framtiden vill jag att man ska kunna kliva ombord på ett tåg i Stockholm, Göteborg eller Malmö, sova gott efter en god middag och vakna upp i Berlin, Amsterdam eller Paris.
Jakop Dalunde blir dessutom talesperson i forskningsfrågor för de europeiska gröna i Europaparlamentet.
- Forsknings- och innovationsfrågorna är Europas väg ut ur den ekonomiska krisen och det bästa sättet för oss att bemöta klimathotet, säger Jakop Dalunde.
Omfördelningen av utskottsplatserna i Europaparlamentet ansluter sig till ändringar som vidtas i mitten av mandatperioden 2014 – 2019.
Sedan tidigare är de svenska politikerna Peter Nilsson, sverigedemokraterna, och Jens Nilsson, socialdemokraterna, ordinarie ledamöter och Peter Adaktusson, kristdemokraterna, suppleant i Europaparlamentets transportutskott
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109