23948sdkhjf

Håkan Nilsson blir ny koncernchef i LGT Logistics

Bring Frigos vd Håkan Nilsson byter jobb. I maj i år tillträder han som ny koncernchef i LGT Logistics som är helägt av riskkapitalbolaget Litorina.
LGT Logistics, med en årsomsättning på närmare 800 miljoner kronor, är ledande leverantör av möbellogistik i Norden.
Håkan Nilsson – som även är ordförande i Sveriges Transportindustriförbund - har mångårig erfarenhet av chefsbefattningar inom logistikbranschen, senast som vd i Posten Norge-ägda Bring Frigo och innan dess för CombiTrans och Bring Cargo International.
LGT Logistics nuvarande koncernchef John Riis, som parallellt axlat rollen som vd i LGT Danmark, har framfört önskemål om att kunna fokusera på den danska delen av LGT Logistics verksamhet. John Riis kvarstår som koncernchef i LGT Logistics fram till maj i år då Håkan Nilsson tar över rodret. Därefter fortsätter John Riis som vd i LGT Danmark.
- Vi är mycket glada att kunna stärka LGT Logistics team med Håkan, säger LGT Logistics styrelseordförande Ingvar Nilsson (tidigare mångårig vd och koncernchef i DB Schenker North, red anm). Håkan har framgångsrikt drivit och utvecklat flera ledande logistikbolag och hans ledarskap och kundfokus kommer att vara viktiga komponenter för att realisera våra planer för LGT Logistics.
LGT Logistics är en ledande leverantör av möbellogistik och erbjuder helhetslösningar bland annat bestående av lagerhållning och distribution av möbler inom, samt till och från Norden. Bolaget bedriver verksamhet i Horsens (Danmark), Tibro (Sverige), Lahtis (Finland) och Vilnius (Litauen). Årsomsättningen i koncernen uppgår till närare 800 miljoner svenska kronor. Genom sitt omfattande distributionsnätverk utgör LGT Logistics en knutpunkt inom den nordiska möbelbranschen mellan producenter, exportörer, importörer, butiker och e-handelsaktörer. Riskkapitalbolaget Litorina är huvudägare i LGT Logistics sedan april 2015. Litorina har även tidigare ägt LGT under ett antal år fram till år 2009 då man sålde bolaget till riskkapitalbolaget Axcel. I april 2015 köpte Litorina tillbaka bolaget av Axcel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062