23948sdkhjf

Kitchen Time Group hämtar hem logistiken

Kitchen Time tar nu hem logistiken i egen regi och investerar i det automatiserade lagersystemet AutoStore. Den nya logistiklösningen bidrar till ökad effektivitet och banar väg för framtida tillväxt. Projektet kommer att ledas av den nyrekryterade logistikchefen Erik Andrén.
Efter ytterligare ett år av stark tillväxt investerar nu KitchenTime Group 30 miljoner kronor i ett automatiserat lager för att skapa förutsättningar för att fortsätta skala upp verksamheten under de kommande åren. Den nya tekniken bidrar till både skalbarhet och effektivare processer. Förutom optimerat lagerutnyttjande ger det nya lagersystemet möjlighet att hantera säsongmässiga förändringar och säsongstoppar. Element Logic kommer leverera både AutoStore-anläggningen och WMS till hela lagret.
- Vi ser fram emot att tillsammans med KitchenTime påverka och utveckla lagerprocesserna med vårt Element Warehouse Management System och AutoStore, säger Håvard Hallås, försäljningsdirektör i Element Logic Sweden. Speciellt spännande är detta projekt strategiskt eftersom KitchenTime tar hem lagret och vi därmed får vara med och forma processerna och lagret från grunden.
KitchenTime tecknar hyresavtal med Sportamore för en lokal på 5 000 kvadratmeter i Eskilstuna logistikpark med beräknad inflytt under sommaren 2017. Tidigare har KitchenTime använt sig av tredjepartslogistik som en bra lösning i de första tillväxtstegen, men bygger nu upp logistik i egen regi för ökad långsiktighet och kapacitet.
Erik Andrén, som närmast kommer från nätmatbutiken Mathem, ansluter till KitchenTime Group som ny logistikchef. Ytterligare lagermedarbetare kommer inför uppstarten att rekryteras till det nya lagret och över tid kommer det skapas ungefär 20 nya arbetstillfällen.
Under 2016 har KitchenTime haft en stark tillväxttakt som delvis accelererats genom förvärvet av Confident Living, ett av Sveriges ledande e-handelsföretag inom heminredning och möbler. Med ambitionen att bygga Nordens ledande aktör inom produkter för hemmet är den automatiserade lagerlösningen en viktig pusselbit för att möjliggöra tillväxt både organiskt och genom förvärv.
- Med den här investeringen mer än tredubblar vi vår kapacitet samtidigt som vi höjer effektiviteten vilket skapar goda förutsättningar både för en fortsatt stark tillväxt och förbättrad lönsamhet, säger Anton Malmberg, medgrundare och vice vd i KitchenTime.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078