23948sdkhjf

Ekdahls växer snabbt – bygger modern terminal i Skurup

Snabbväxande Ekdahl Miljö i Skurup har köpt 49 000 kvadratmeter mark av Skurups kommun där bolaget ska investera i en ny och modern åkerianläggning.
- Vi är inne i ett expansivt skede inom flera verksamhetsgrenar och börjar av det skälet bli rejält trångbodda, säger Ralf Ekdahl, vd och ägare i Ekdahl Miljö, till Transport & Logistik Idag/Transportnet. På det nyförvärvade markområdet ska vi bygga nytt kontor, verkstad, personalutrymmen och omlastningsterminal. Området har även rikligt med utrymmen för säker uppställning av lastbilar och övriga fordon och utrustning.
Ralf Ekdahl, som äger Ekdahl Miljö tillsammans med sin syster Ingela, berättar att bolaget har fördubblat omsättningen det senaste året.
- År 2015 noterade vi en omsättning på 74 miljoner kronor, säger Ralf Ekdahl till Transport & Logistik Idag/Transportnet. Vi hade då 45 lastbilar och 56 anställda. Nu när vi sammanställer siffrorna för 2016 konstaterar vi att omsättningen kommer att uppgå till cirka 111 miljoner kronor och med en fortsatt god lönsamhet. Vi har för närvarande 70 lastbilar och 90 anställda.
Ralf Ekdahl berättar även att fler uppdrag har tillkommit den senaste tiden och att ytterligare är på väg in i orderböckerna.
-Vi har bland annat utökat vårt samarbete med BE Group och ansvarar nu även för distributionen i Halland, säger han. Vi har också inlett samarbete med Närkefrakt där vi samarbetar om vitvaruleveranser.
Samarbetet med Närkefrakt handlar om att Ekdahl Miljö sedan årsskiftet distribuerar EEL- vitvaror och småel för Närkefrakts räkning i hela Skåne.
Uppdraget omfattar förutom distribution även transport från EEL:s lager i Örebro till Malmö for omlastning
EEL är ett inköps- och logistikcenter i Örebro. Företaget bildades 2004 i Örebro som ett samarbete mellan Elon Svenska och Svenska Elkedjan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079