23948sdkhjf

Sportamore väljer Swisslog för intralogistik

Swisslog har tecknat avtal med Sportamore – Nordens ledande sportbutik på nätet – om leverans av en automatiserad lagerlösning. Investeringen uppgår till 80 miljoner kronor under tre år.
Det skriver Swisslog i ett pressmeddelande.
För att säkerställa en fortsatt snabb och lönsam tillväxt har Sportamore tecknat ett hyresavtal för ett nytt modernt lager och logistikcenter i Eskilstuna Logistikpark. Sportamores snabba tillväxt skapar en ökad komplexitet både som en följd av ett större antal kunder och ett ständigt bredare och djupare sortiment.
- Logistikcentret ger oss en rejäl kapacitet för tillväxt och skapar även förutsättningar för lägre hanteringskostnader, ökad effektivitet, leveranskvalitet och skalbarhet i vår logistik, säger Jonas Kolehmainen, logistikchef i Sportamore.
Det nya logistikcentret är 23 000 kvadratmeter stort och ska driftsättas under sommaren 2017. I Swisslogs åtagande ingår att leverera en automatisk hanteringslösning som består av en Autostore, bansystem, arbetsstationer för plock, pack och inleverans samt Swisslogs Warehouse Management System (WMS).
- Swisslog var den leverantör som kunde kombinera en effektiv lager- och robotlösning i form av AutoStore med en frikopplad plock- och packfunktion, säger Jonas Kolehmainen. En kombination och en lösning som vi upplever ger oss det bästa av två världar och en bra flexibilitet för att hantera vår tillväxt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063