23948sdkhjf

Johan Ignell blir Rail Freight Manager hos Greencarrier

Det svenskägda speditionsbolaget Greencarrier Freight Services, som på några år etablerat sig som en av de större leverantörerna av tågtransporter från Kina, satsar nu ännu hårdare på vidareutveckling av produkten. Ett första steg är att utnämna Johan Ignell till Rail Freight Manager med fokus på tåglösningar till och från Kina.
Greencarrier, som lanserade sin tågprodukt under 2014, har satsat mycket hårt för att vidareutveckla produkten sedan dess. Greencarrier Freight Services kan hjälpa kunder med både styckegods (LCL) och fulla containers (FCL) för både import, men även export, till Kina. Idag hanterar Greencarrier Freight Services styckegods i västgående riktning i sina egna kontrollerade konsolideringsenheter med en hub i Shanghai. Vid ankomst i Warszawa tas containern in till Greencarrier Freight Services lager i Karpin för att därifrån spridas till slutdestination i deras egen trailertrafik. Lagret i Karpin används även som hub för samlastning och stuffning av containers i östgående riktning.
Genom att använda tåget som ett alternativt transportslag, kan man sänka sina ledtider med ungefär hälften i jämförelse med sjö, från cirka 40 dagar till cirka 20 dagar. Samtidigt kan man halvera sina transportkostnader jämfört med flyg och även kraftigt minska sin miljöpåverkan.
Förra året hanterade Greencarrier Freight Services cirka 25 000 kubikmeter gods via deras tåglösning från Kina till Norden.
Johan Ignell, som var en av de ursprungliga initiativtagarna inom Greencarrier Freight Services till att utveckla tåglösningar från Kina, är även Trade Lane Manager Far East och har bred erfarenhet av den kinesiska marknaden och har tidigare även varit stationerad i Shanghai.
- Vi ser ett ökat behov från våra kunder av alternativa lösningar till de dyra flygtransporterna och långa ledtiderna som sjön erbjuder, säger Johan Ignell. Med tanke på strejksituationen i Göteborgs Hamn så ser vi även en kraftigt ökad efterfrågan från exportörer i Sverige att transportera med tåg till Kina. Många kunder efterfrågar även innovativa lösningar för att minska deras miljöpåverkan, vilket tåget är en av flera lösningar på då den framför allt konkurrerar med flyget som transportslag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062