23948sdkhjf

Greencarrier utökar intermodal Turkiet-trafik

I samarbete med sin partner Ekol Logistics kommer Greencarrier Freight Services att utöka sitt intermodala koncept på Turkiet med ett block-tåg som kommer att sättas in på sträckan Trieste – Kiel.
åganslutningen till Kiel ger Greencarrier Freight Services möjligheten att vidarebefordra godset till resten av Skandinavien (till Göteborg med färja från Kiel). Denna nya linje kommer att kallas ”Nordic Oak”.
Greencarrier Freight Services är tillsammans med sin partner Ekol Logistics marknadsledande inom transporter till och från Turkiet med en marknadsandel på över 30 procent.
Upplägget som Greencarrier Freight Services erbjuder sina kunder tillsammans med Ekol Logistics bygger på ett intermodalt koncept där man skickar godset från Turkiet (Istanbul/Izmir/Mersin) med Ekols egna färjor till Trieste, och vidare därifrån med egna dedikerade tåg till Kiel där godset lastas om på färja upp till Göteborg med vidaretransport till slutdestination.
Upplägget som går i båda riktningarna låter Greencarrier Freight Services erbjuda sina kunder både styckegods (LTL) och fulla trailers (FTL). Fördelarna med ett intermodalt koncept är bland annat att det är en miljövänligare lösning, man reducerar koldioxidutsläppen med upp till 70 procent jämfört med traditionell lastbilstransport, större pålitlighet i leveransprecision genom att man utnyttjar tåg istället för traditionellt bil-transport med olika gränsövergångar och risk för köbildningar i trafiken.
Greencarrier Freight Services löser med ovan upplägg även transporter till Italien, framför allt områdena kring Trieste samt Iran.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063