23948sdkhjf

DB Schenker investerar 225 miljoner i onlineplattform

DB Schenker investerar cirka 225 miljoner SEK för att stärka sitt strategiska samarbete med uShip, den USA-baserade online-plattformen för spedition och transporttjänster. Via plattformen är nu cirka 30 000 transportföretag anslutna till DB Schenkers europeiska nätverk för landtransporter.
- Att utvidga vårt samarbete kommer att hjälpa oss att hantera ännu större godsvolymer, säger Jochen Thewes, CEO i Schenker AG. Det här ger oss nya möjligheter att växa utanför våra traditionella affärsmodeller och är vår största investering i framtidens digitala logistik hittills.
DB Schenker och uShip tecknade ett samarbetsavtal i maj 2016. uShips online-plattform förbinder speditörer och transportörer i 19 länder och är branschledande på att organisera godstransporter med hjälp av mobila enheter.
DB Schenker kommer att använda uShips plattform för landtransporter via en egen online-plattform som kallas Drive4Schenker.
- En stor spelare som DB Schenker gör klokt i att automatisera och digitalisera sin verksamhet, säger uShips vd Mike Williams. Det gångna året har visat uShip och DB Schenker är ett bra team när det gäller att ta ledningen i denna digitala omvandling.
I och med investeringen tar också DB Schenker en plats uShips styrelse som minoritetsägare.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078