23948sdkhjf

Apotekets varuleveranser klimatkompenseras

Nu kan apotekskunder handla ännu mer hållbart i Apotekets 388 butiker runt om i Sverige och via bolagets hemsida. Sedan januari i år är alla Apotekets leveranser klimatkompenserade.
Det framgår av pressinformation från Apoteket.
Klimatkompensationen innebär att Apoteket kompenserar utsläpp av växthusgaser i Sverige genom att investera i utsläppsreducerande projekt. Parallellt samarbetar Apoteket med olika partners för att hjälpa till att driva utvecklingen mot förnybara bränslen och nya innovativa transportlösningar.
- Vi har arbetat långsiktigt och systematiskt med hållbarhet under många år, säger Apotekets hållbarhetschef Anna Rogmark. Vi arbetar aktivt för hållbarhet i alla delar av vår verksamhet – från klimatkompensation för transporter till vår Kvalitetskontroll där vi ställer krav inte bara på produkternas innehåll och funktion utan också på leverantörernas sociala ansvar och miljöansvar.
Klimatkompensationen är ytterligare ett led i Apotekets hållbarhetsarbete. Apotekets hållbarhetsarbete resulterade i att Apoteket utsågs till Sveriges mest hållbara företag 2016 av Sustainable Brands Index.
Ett medvetet arbete med Apotekets Kvalitetskontroll, miljöcertifiering och klimatkompensation bidrar till målsättningen att fortsatt vara en ledande hållbarhetsaktör.
- Vår ambitionsnivå är att alla leverantörer, även de som vi inte kan påverka direkt, ska uppfylla Apotekets hållbarhetskrav, säger Anna Rogmark.
Andra exempel på Apotekets insatser för minskad miljöbelastning är samarbete med vården och läkemedelsindustrin kring hållbar läkemedelsbehandling och insamling av överblivna läkemedel.
Klimatkompensationen genomförs tillsammans med 2050 som är Apotekets samarbetspartner i hållbarhetsfrågor. Projektet handlar om renovering av lokala brunnar i Malawi, i sydöstra Afrika, vilket minskar utsläppen tack vare att vattnet inte behöver kokas på vedeldade spisar. Dessutom minskar risken för ohälsa genom tillgången till rent vatten. Projektet är Gold Standard- certifierat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08