23948sdkhjf

SOL utökar temporärt Göteborg – Zeebrugge

SOL - Svenska Orient Linien tillkännagav på torsdagen att de har utökat linjen mellan Göteborg och Zeebrugge med en tillfällig åttonde segling. Volymen har ökat kraftigt på rutten mellan Göteborg och Zeebrugge och med en åttonde nordlig och sydlig segling möter SOL den höga kapacitetsefterfrågan på rutten.
- Våra kunders efterfrågan på kapacitet blir allt högre och har nu nått över vår grundkapacitet, säger Ragnar Johansson, vd i Svenska Orient Linien. Vi är därför väldigt glada över att vi återigen kan visa prov på vår flexibilitet och tillmötesgå våra kunders behov med en ytterligare segling. Den åttonde seglingen är en tillfällig lösning och under mars månad kommer vi på nytt att utvärdera situationen.
I dagsläget går tre färjor på rutten mellan Göteborg och Zeebrugge. Färjorna Schieborg och Slingeborg har för tillfället en kapacitet på 2 600 lastmeter vardera, tillsammans med Ark Fowarder som har en kapacitet på 2 700 lastmeter. Resans längd är cirka 34 timmar. Utöver detta kombinerar SOL sin service på norra Finland med Göteborg och introducerar en åttonde avgång i vardera riktningen. Alla seglingar kommer att gå via PSA Wielingendok terminalen I Zeebrugge och RoRo terminalen i Göteborg. Linjen mellan Göteborg och Zeebrugge introducerades till SOL Continent Lines nätverk i november 2014, som ett resultat av samarbetet med Stora Enso.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063