23948sdkhjf

CargoIT lanserar ny standard för flygfrakt

Nu lanserar CargoIT som första aktör en ny standard för e-freight för flygfraktbaserade exportförsändelser.
Det framgår av pressinformation från CargoIT.
CargoIT har sedan hösten 2016 tecknat ett samarbetsavtal med CHAMP Cargosystems i Luxemburg. Detta för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov av e-freight för flyg export i CIS Spedition.
- CIS Spedition förenklar processer för kunden och skapar större och bättre möjligheter i kommunikationen med externa system, däribland e-freight., säger vice vd Joel Winninge. Kundens konkurrenskraft ökar genom förmågan till ökad precision gentemot sina kunder, tack vare effektiv kommunikation och spårbarhet mellan system. CargoIT är stolta över att nu vara en av de första aktörerna att kunna leverera ett för IATA och flygbolagen, nytt, modernt och lättanvänt gränssnitt, XML.
CargoIT frångår därmed den tidigare standard som använts av IATA under många år. Den fördel som kunder kan se av detta är exempelvis att betydligt mer data kan sändas i varje meddelande. I tidigare gränssnitt har man ofta behövt ”kapa” vissa delar/fält då formatet inte kunnat ta emot allt. Det nya formatet gör det betydligt enklare att göra tillägg och förändringar om så skulle krävas eller önskas. Flygbolagen har startat sin implementation av XML men fortfarande ligger merparten kvar via det gamla gränssnittet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063