23948sdkhjf

Fazer Bageri och Polfärskt i dialog om samdistribution

Fazer Bageri och Polfärskt diskuterar ett utökat distributionssamarbete i Värmland. Förslaget skulle innebära att Polfärskts lokala företagare i Värmland skulle hantera order, distribution, returhantering och plock av Fazer Bageris produkter.
Om förslaget blir verklighet, kommer 23 medarbetare inom Fazer Bageri att varslas om uppsägning. Fackliga förhandlingar har inletts med Livs och Unionen.
Syftet med den föreslagna förändringen är att skapa en mer miljömässig och effektiv modell i ett geografiskt område där det är utmanande med distribution. Genom en eventuellt utökad samdistribution säkerställer de båda bolagen en hög servicenivå till kunderna och att konsumenterna får ännu färskare bröd i hela Värmland. Framförallt skulle det gynna mindre tätbefolkade orter.
- Att hitta nya lösningar för en långsiktigt stark försäljningsmodell är nödvändigt för oss för att säkra servicen till kunder i mindre tätbefolkade områden, säger Anna Månsson, försäljningschef i Fazer Bageri i Sverige. Det är dock ett tungt besked vi idag behöver ge till våra medarbetare i Värmland. Vi har stor respekt och förståelse för den tuffa tid som ligger framför dem.
Patrick Svensson, vd och ägare i Polfärskt Värmland, framhåller att man genom ett utökat sortiment kan fortsätta utveckla sin miljösmarta samdistribution.
- Vi får också möjlighet att utveckla våra tjänster för att ge våra kunder bästa service, säger han.
De 23 tjänster som enligt förslaget skulle beröras i Värmland ingår i det 50–tal tjänster som Fazer Bageri tidigare informerat om kommer att beröras i det besparingsprogram som presenterade den 31 januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094