23948sdkhjf

Knapp installerar lager åt Exertis CapTech i Mölndal

Exertis CapTech ger Knapp i uppdrag att installera ett nytt automatiserat lager i Mölndal.
et framgår av pressinformation från Knapp.
Exertis CapTech är en av Nordens största distributörer inom IT, AV, Large Display och Entertainment (spel, film, böcker och leksaker). Sedan starten 1996 har man haft en ökande tillväxt varje år och hade 2016 en omsättning på 1,8 miljarder kronor med ett huvudlager i Göteborg. De senaste årens ökande omsättning har gjort att befintligt lager inte räcker till för den framtida tillväxt man spår i. Nu bygger man ett nytt automatiserat lager på 19 000 kvadratmeter i Mölndal.
- Steget till en mer effektiv hantering i lagret med enklare arbetsprocesser har gjort valet lätt att sikta på en högautomatiserad lösning, säger Daniel Johnsson, CEO i Exertis CapTech. Vår ägare har stöttat oss helhjärtat i detta och vi får nu en anläggning som gör det möjligt att expandera och utöka vår leveransförmåga långt in i framtiden med betydligt lägre transaktionskostnader än tidigare.
Lagret är uppbyggt kring Knapps OSR skyttel som motor och med Pick It Easy plockstationer för optimerat plock direkt i leveranskartong som försluts automatiskt före leverans. Lagring sker både i plastlåda och i leverantörens egna kartonger som ger möjlighet att leverera ut både styckvis och i original kartong utan onödig hantering och ompackning.
- Efter analys och utvärdering av olika teknik föll valet på en skyttellösning från Knapp som kunde visa på både bra referenser och flexibel helhetslösning med god service till ett attraktivt pris, säger Magnus Gustafsson, Teknisk Chef i Exertis Captech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.298