23948sdkhjf

Santa Maria inviger distributionscentral för 350 miljoner

Transport & Logistik Idag/Transportnet var på plats i Kungsbacka på tisdagseftermiddagen när texmexföretaget Santa Maria invigde sitt nya distributionscenter.
Santa Maria har hittills haft tre lageranläggningar på olika adresser i Kungsbacka. I november 2015 inledde bolaget arbetet med att färdigställa en ny logistikanläggning i tryckeriet Elanders tidigare lokaler. Nu förfogar bolaget – som ägs av finska livsmedelskoncernen Paulig Group – över 33 000 kvadratmeter på Kraftvägen i Kungsbacka.
Santa Maria har använt sig av konsultjätten ÅF för att skapa sin toppmoderna logistikanläggning, som har lagerinredning från Constructor och truckar från Toyota Material Handling och Unicarrier.
I januari i år började Santa Maria arbetet med att flytta till de nya lokalerna som har nära avstånd till de tidigare.
Lagerytan på 33 000 kvadratmeter motsvarar sex fotbollsplaner. Via nio portar skickas varje dag 1 500 pallar med Santa Maria produkter till kunder i de 13 länder som bolaget bedriver verksamhet, samt till sammanlagt 30 länder där det går att köpa bolagets produkter.
I en annan del av anläggningar kommer produkter in från Santa Marias produktionsanläggningar i Sverige (Mölndal och Landskrona), Estland (Saue), Storbritannien och (Milton Keynes).

Fakta om Santa Marias nya distributionscenter i Kungsbacka

Byggprojekt inlett november 2015.
Inflytt påbörjad i november 2016.
Investeringskostnad i nya anläggningen: 350 miljoner kronor.
Yta: 33 000 kvadratmeter (cirka 6 fotbollsplaner) varav drygt en tredjedel nybyggnation.
Tidigare ägare: Elanders.
Antal medarbetare: 60.
Antal truckar: 50.
Antal pallplatser: cirka 30 000.
Antal pallar ut per dag: 1 500.
Antal pallar in per dag: 1 200.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065