23948sdkhjf

Söderhamns Stuveri & Hamn får tysk huvudägare

Brunsbüttel Ports GmbH, som ingår i tyska Schramm Group, förvärvar per den 1 mars i år 50,9 procent av aktierna i terminaloperatören/logistikbolaget Söderhamns Stuveri & Hamn.
Det framgår av pressinformation från Brunsbüttel Ports.
Verksamheten i Söderhamns Stuveri & Hamn omfattar drift av tre hamnterminaler i Söderhamn, och godshantering för tre industrikunder vid hamnanläggningarna.
Förvärvet är ett led i Brunsbüttel Port Groups strategi om att växa på marknader utanför Tyskland.
I samband med ägarförändringen i Söderhamns Stuveri & Hamn kommer bolaget framöver att namnändra till Schramm Ports & Logistics Schweden. Ett dotterbolag till Brunsbüttel Ports GmbH – Schramm Ports & Logistics Sweden AB – är nu majoritetsägare i Söderhamns Stuveri & Hamn.
Söderhamns Stuveri & Hamn driver tre hamnar i Söderhamnsområdet. Det har tecknats ett långsiktigt kontrakt avseende terminaldrift med Söderhamns kommun om hamnarna Örrskär, Stugsund och Langrör, samt om godshantering för tre industrikunder i de berörda hamnarna.
- Den här affären är en milstolpe i Schramm Groups hístoria, säger Hans Helmut Schramm, vd och ägare i Schramm Group. Att en medelstor, ägarstyrd företagsgrupp expanderar till Sverige är mycket speciellt. Av det skälet är vi mycket glada över att kunna underteckna detta kontrakt, som baseras på fortsatt positiv utveckling inom våra affärsområden.
Brunsbüttel Ports GmbH ägs av ägarstyrda tyska Schramm Group. Brunsbüttel Ports driver Brunsbüttel Port Group (Elbehafen, Ostermoor hamn och oljehamnen), samt driver hamnarna i Rendsburg och Glückstadt. Dessutom är bolaget verksamt med logistiktjänster vid två anläggningar i Hamburg.
Schramm Group hanterade förra året cirka 15 miljoner ton gods varav 12 miljoner passerade genom de tre hamnarna som drivs av Brunsbüttel Port Group.
Söderhamns Stuveri & Hamn är verksamt med lastning och lossning av fartyg, lagring och bogsertjänster vid sex olika hamnar i Söderhamnsområdet De kommunalt ägda hamnarna i Örrskär, Stugsund och Langrör är främst verksamma med hantering av skogsprodukter, cement, olja, kemiska produkter och andra typer av gods.
Schramm Ports & Logistics blir nu ny huvudägare i Söderhamns Stuveri & Hamn. Övriga aktieägare i bolaget är Söderhamns kommun, Vallviks Bruk och HML Shipping.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.173