23948sdkhjf

Stena Weco blir helägt av Stena Bulk

Stena Bulk har tecknat avtal om att förvärva resterande 50 procent av aktierna i Stena Weco från sin samarbetspartner Weco Shipping. Därmed blir Stena Weco helägt av Stena Bulk.
Det framgår av pressinformation från Stena Bulk.
Stena Wecos huvudkontor kommer även i fortsättningen att vara placerat i Danmark och kompletteras av de regionala kontoren i Singapore, Dubai och Houston. Vidare ingår i överenskommelsen att Weco Shippings kontrollerande del av flottan även i fortsättningen kommer att operera inom Stena Wecos logistiska system. Stena Weco opererar för närvarande cirka 65 fartyg, varav hälften utgörs av ägt och hälften av inhyrt tonnage.
- Efter sex mycket framgångsrika år och operativt samarbete, har de två företagens ambitioner för framtiden ändrats, säger Erik Hånell, vd och koncernchef i Stena Weco. Med den nu träffade överenskommelsen, vilken innebär att Stena Weco kommer att ägas till 100 procent av Stena Bulk, har denna situation lösts på ett fördelaktigt sätt för båda parter.
Även Johan Wedell-Wedellsborg, styrelseordförande i Weco Shipping, ser positivt på ägarförändringen.
- Vi är stolta över att ha varit en del av Stena Wecos framgångsrika resa och mycket nöjda med att vi också för framtiden har lyckats komma fram till den perfekta lösningen för Stena Wecos båda parter, säger han.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079