23948sdkhjf

Bornandersson slutar som landschef för Europart Sverige

Anita Lennerstad, 61 år, har utsetts till ny landschef och vd i Europart, LVC och Trailereffekter. Hittillsvarande vd Mikael Bornandersson övergår till en roll som nyckelkundsansvarig.
Det framgår av pressinformation från Europart.
Anita Lennerstad tar med omedelbar verkan över ledningen för Europart-gruppen i Sverige. Hon har mångårig erfarenhet från marknaden och mer än 25 års erfarenhet inom sektorn för kommersiella fordon och reservdelar. Från och med 2010 fram till början av 2016, var hon vd i Trailereffekter, reservdelsleverantören för släpvagnar, som Europart övertog från Axel Johnson under våren 2016. Dessförinnan hade hon redan haft flera ledande befattningar inom branschen för kommersiella fordon och fordonsindustri, bland annat inom Volvo Trucks och Volvo Bussar.
- Jag är glad att vi med Anita Lennerstad har kunnat få en så kompetent och engagerad expert på den svenska kommersiella fordonsmarknaden, säger Pierre Fleck, koncernchef i Europart. Med hennes hjälp kommer vi att fortsätta vår strategi att på ett hållbart sätt utöka vår position som nummer ett i Sverige. Anita Lennerstad ser som sin uppgift att ytterligare förbättra filialstruktur och försäljning samt att utveckla organisationen. Med vår närhet till kunden, vår rådgivande kompetens och vårt engagerade team är vi redan mycket väl positionerade. Nu behöver vi ytterligare optimera vårt nätverk och stärka laget. På detta sätt kan vi säkerställa vår konkurrenskraft på lång sikt.
Mikael Bornandersson fortsätter inom Europart som storkundsansvarig för alla tre bolagen med verksamhet i Sverige.
- Europart tackar Mikael Bornandersson för vad han har åstadkommit, säger Pierre Fleck. Som chef för Europart i Sverige har han varit mycket framgångsrik under många år. Han har gjort ett bra jobb med sammanslagningen av Europart, LVD och Trailereffekter. Jag är glad för att han kommer att fortsätta att stödja vårt företag med sitt kunnande och sin kompetens.
Anita Lennerstad kommer att leda de tre företagen Europart, LVD och Trailereffekter. Tillsammans har gruppen totalt 22 filialer i alla delar av Sverige och är därmed marknadsledande i Sverige inom reservdelar för kommersiella fordon, verkstadsutrustning och tillbehör. Framöver kommer ett nytt lager att etableras i Sverige i syfte att ytterligare förbättra tillgängligheten och närheten till kunderna.
Produktutbudet i Europart-gruppen omfattar mer än 400 000 artiklar och spänner från reservdelar för lastbilar, skåpbilar, bussar och släpvagnar från alla nuvarande europeiska tillverkare till verkstadsutrustning och kemikalier. Även märkesoberoende diagnosutrustning är en del av sortimentet. Med mellanlager på försäljningsställen och regelbunden påfyllning från centrallagret i Werl (Tyskland) - både direkt till kunder och till försäljningsställen i Sverige - säkerställer Europart snabb tillgång till delar. Dessutom kan återförsäljare och kunder dra nytta av den höga tekniska kunskapsnivån inom Europart.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078