23948sdkhjf

Minister på plats vid hamninvigning på Gotland

Representanter från Sjöfartsverket, Region Gotland och Trafikverket nyinvigde den 10 maj den nya hamnen i Klintehamn på Gotland. Den offentliga invigningen förrättades av infrastrukturminister Anna Johansson, men Ove Eriksson, tillförordnad generaldirektör i Sjöfartsverket var också på plats och talade varmt om satsningen och samarbetet.

- Den nya inseglingsrännan kommer att utveckla Klintehamns hamn och gör att större fartyg kan anlöpa och avgå från hamnen, säger Ove Eriksson, tillförordnad generaldirektör i Sjöfartsverket. Den kommer att vara viktig för den framtida godshamnen på Gotlands västra sida. Jag vill tacka alla inblandade parter samt de på Sjöfartsverket som gjort det här projektet möjligt.
Projektet Klintehamns hamn är ett samarbete mellan Region Gotland, Trafikverket och Sjöfartsverket. Region Gotland ansvarar ekonomiskt för åtgärder inom hamnområdet. Trafikverket ansvarar för den långsiktiga planeringen av transportsystemet och Sjöfartsverket ansvarar för projektledning av hela projektets genomförande. Arbetet i hamnen påbörjades 2016. Dels har muddringen av hamn och farled skett, dels har ett 25 000 kvadratmeter stort, nytt landområde byggts. Totalt har 95 miljoner investerats i projektet varav staten har pumpat in 35 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109