23948sdkhjf

Lyckade branschdagar för yrkesutbildning

Det kom två hundra personer till Yrkespluggets branschdagar i Bromma i Stockholm.

Vi har tidigare rapporterat om de branschdagar för transportutbildningar som Yrkesplugget, Transportfackens yrkes- och arbetsmiljönämnd och Arbetsförmedlningen planerade till den gångna helgen. Nu har man bestämt sig för att fortsätta med dagarna.

Det kom två hundra besökare under två dagar. Under lördagen var högstadie- och blivande vuxenelever inbjudna på öppet hus till skolan, där de fick köra lastbilssimulator, kliva in i en en helt ny Scania och träffa lärare och elever.

Söndagen var mer av en rekryteringsdag dit företag som annars tar emot praktikanter från Ykresplugget var inbjudna. Där var DB Schenker, Hägerstens åkeri, Carrier, Mathem, Polfärsk, Widrikssons och Kyl och frysexpressen. Målgruppen var både elever på skolan, men även andra som söker chaufförsjobb. Under dagarna informerade också Arbetsförmedlingen och TYA om utbildningar och regelverk kring transporter.

– Detta var ett test där vi lärde oss vad som var bra och vad vi skall ändra på till nästa gång. Men helt klart så skall vi fortsätta med aktiviteter som denna. Vi gjorde även ett försök att bjuda in studie- och yrkesvägledare, och de som kom, trots hög arbetsbelastning uppskattade aktiviteten mycket. Likaså gjorde högstadieeleverna samt de som sökte vuxenutbildning. Även företagen var nöjda med utfallet vad gällde rekryteringsdagen samt med de möten de hade med eleverna som är under utbildning till yrkesförare, Säger Börje Lundén marknadschef på Yrkesplugget, i ett pressmeddelande.

Nästa branschdag för yrkesförare blir någon gång i höst.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078